Antena 3 CNN Economic Biz News Business Fabrica Nokia din România provoacă scandal la Strasbourg (VIDEO)

Fabrica Nokia din România provoacă scandal la Strasbourg (VIDEO)

Fabrica Nokia din România provoacă scandal la Strasbourg <font color=red>(VIDEO)</font>
17 Ian 2008   •   11:21

Deschiderea fabricii Nokia de lângă Cluj-Napoca încinge spiritele în Parlamentul European. Europarlamentarii germani nu sunt de acord ca fabrica să fie mutată din Germania. Mai mult, acuză compania finlandeză că foloseşte bani europeni pentru noua fabrică. Preşedintele Comisiei Europene neagă însă acuzaţiile. În ciuda scandalului, Nokia a închis peste noapte fabrica din Germania şi a produs primul telefon la Cluj.

Preşedintele grupului socialist din Parlamentul European, germanul Martin Schulz, a cerut miercuri în plenul PE ca Uniunea Europeană să nu permită companiei Nokia să deschidă fabrica de lângă Cluj-Napoca. El susţine că mutarea activităţii din Germania în România se face cu ajutorul financiar al Uniunii Europene. Preşedinte Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, a negat însă orice implicare a banilor europeni.

?Comisia poate confirma că niciun fond european de dezvoltare regională nu e implicat în această relocare. Considerăm că ar fi inacceptabil să folosim fonduri ale Uniunii Europene pentru o relocare în interiorul Uniunii Europene?, a declarat Barroso.

România a folosit fonduri europene doar la punerea la punct a parcului tehnologic de la Cluj-Napoca. ?E adevărat că Uniunea Europeană, prin programul PHARE, a finaţat un parc industrial în România unde investesc acum mai multe companii?, a recunoscut preşedintele Comisiei Europene.

Barroso le-a atras atenţia germanilor că România este ţară membră a Uniunii Europene. ?Dacă investiţiile merg din Finlanda în Germania, de ce nu ar putea merge din Germania în România??

Oficialul european le-a amintit, de asemenea, europarlamentarilor, că Bruxelles-ul a propus crearea unui fond care să acopere pierderea de locuri de muncă în eventualitatea relocării companiilor către ţări din afara UE.

BAROSSO IA ATITUDINE ÎN SCANDALUL NOKIA

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close