Antena 3 CNN Economic Biz News Business Eşecul unora poate fi succesul tău. Bursa "executărilor silite" scoate la mezat afaceri la cheie

Eşecul unora poate fi succesul tău. Bursa "executărilor silite" scoate la mezat afaceri la cheie

Eşecul unora poate fi succesul tău. Bursa "executărilor silite" scoate la mezat afaceri la cheie
de O.P.    |    03 Dec 2012   •   13:21

De la vapoare la gatere, de la stadioane la ciupercării, băncile româneşti scot la vânzare active cu care au fost garantate creditele care au ajuns acum pe lista celor neperformante. Case, maşini, terenuri, dar şi multe afaceri la cheie, toate acestea pot fi cumpărate cu preţuri de „criză”. Marele semn de întrebare vine din zona agriculturii, considerată noul boom pe piaţa creditării. Pe locul trei într-un top al bunurilor executate de bănci, după apartamente şi terenuri, sunt afaceri din agricultură, ori utilaje provenite din lichidarea unor fabrici de mezeluri, mori, brutării, patiserii şi altele din aceeaşi categorie.

Agricultura este viitorul României - astăzi această afirmaţie a devenit un şablon. Români şi străini investesc în ferme, culturi, unităţi de procesare, depozite şi silozuri, iar parcele care nu au fost cultivate ani în şir sunt repuse în producţie. Se pare că asistăm la un nou domeniu care intră în creştere accelerată, însă, dacă ne uităm în detaliu la ce se întâmplă astăzi în agricultura românească, putem vedea şi unele nuanţe: nu orice business din agricultură garantează succesul.

Sute de falimente în zona crescătorilor de animale, a procesatorilor de carne şi a morarilor ies la iveală odată cu afişarea pe site-urile băncilor a licitaţiilor pentru vânzarea activelor rezultate din executări.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro




×
Parteneri
x close