Antena 3 CNN Economic Biz News Business Editura Bloomsbury se află în prezent în "era post Harry Potter"

Editura Bloomsbury se află în prezent în "era post Harry Potter"

Editura Bloomsbury se află în prezent în "era post Harry Potter"
01 Apr 2008   •   12:06

Editura Bloomsbury afirmă că se află în prezent în "era post Harry Potter", după ce a publicat, în 2007, ultimul volum al seriei de povestiri fantastice. Rapoartele sale economice confirmă rezultatele spectaculoase ale vânzărilor, compania înregistrând o triplare a profiturilor de la 5,2 milioane de lire sterline în 2006 (an în care nu a fost publicat niciun volum din serie), la 17,86 milioane de lire în 2007.

Oficialii editurii au declarat că anul 2008 a început bine cu "o serie puternică de noi titluri." Succesul la nivel global al volumelor din seria Harry Potter a generat profituri record pentru Bloomsbury, dar compania intră în prezent într-o nouă fază.

"Acum suntem bine poziţionaţi pentru era post Harry Potter. Am redus costurile, ne dezvoltăm cu succes în noi domenii, şi avem o nouă colecţie de titluri puternice", a declarat Nigel Newton, directorul executiv al editurii, citat de BBC. Cu toate acestea, experţii nu sunt de părere că efectul Harry Potter s-a încheiat.

"În timp ce ultimul volum Harry Potter a fost lansat în 2007, suntem de părere că grupul (Bloomsbury) va putea profita de pe urma francizei pentru mai mulţi ani, inclusiv editând volumul broşat Harry Potter 7 (The Deathly Hallows), poate chiar în acest an. În afară de acest lucru, ne aşteptăm ca grupul să înregistreze o creştere organică sau să-şi mărească profiturile prin diverse achiziţii", au declarat analiştii de la compania Numis Media.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close