Antena 3 CNN Economic Biz News Business E.ON Gaz România se scindează în două societăţi

E.ON Gaz România se scindează în două societăţi

E.ON Gaz România se scindează în două societăţi
30 Mai 2007   •   20:48

Directorul general al E.ON Gaz România, Achim Saul, a anunţat că, din data de 1 iulie, compania se va scinda în două societăţi distincte. Saul a precizat că legea din România - care se adaptează cerinţelor europene - nu îi permite amânarea separării, deşi şi-ar fi dorit acest lucru, scrie Rompres. Societăţile formate vor fi E.ON Gaz România (care se va ocupa cu achiziţionarea şi furnizarea de gaze) şi E.ON Gaz Distribuţie (care se va axa pe distribuţie). În fiecare dintre cele două societăţi, statul român va deţine 49% din pachetul de acţiuni, iar E.ON Ruhrgas restul de 51%.

Potrivit Rompres, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, directorul general al companiei a vorbit şi despre pierderile înregistrate de aceasta. ?În 2006 pierderile au fost mai mari decât rezultatul net. Pierderile din 2005 nu au fost recuperate în 2006, iar rezultatul nesatisfăcător din 2006 are drept cauză pierderile mari de gaze, volumul mare de creanţe nerecuperate, volumul mic de vânzări din pricina vremii calde şi a pieţei în schimbare?, a susţinut Saul.

Ca urmare a acestor rezultate, E.ON Gaz România va investi 600 milioane lei, până în 2009, în reabilitarea şi modernizarea sistemului de distribuţie a gazelor naturale, potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close