"Vom continua să avem pierderi şi vom cere recuperarea acestora, imediat ce va fi posibil. De la începutul anului, am acumulat pierderi de 80 milioane de lei şi vom continua să ne confruntăm cu o acumulare de pierderi. Fără îndoială preţul gazelor de import va continua să crească până la finele anului", a spus declarat directorul Distrigaz Sud, Bernard Arnaud.
Acesta a adăugat că majorarea preţurilor de la 1 iulie este insuficientă pentru a acoperi pierderile suferite de Distrigaz Sud, de la începutul anului.
De marţi, tarifarea gazelor se va face în unităţi energetice (lei/kWh), sistem utilizat în cele mai multe state europene.
"Data de 1 iulie pentru introducerea facturării în kWh a fost decalată în timp şi nu a fost decisă de noi", a precizat Arnaud.
Consumul aferent facturilor se va calcula înmulţind volumul de gaze cu puterea calorifică superioară. Puterea calorifică superioară este determinată pentru fiecare aşa-nimita zonă de calitate a gazelor, de către fiecare operator în parte.
Au fost identificate 314 zone de calitate a gazului la nivelul întregii ţări. 119 dintre acestea se află în aria de activitatea a Distrigaz Sud. Zona de calitate a gazelor reprezintă zona pentru care calitatea gazelor este considerată omogenă şi constantă. Aceste zone de calitate sunt stabilite de operatorii reţelelor de distribuţie şi transport al gazelor sau de către producători.
Antena3.ro