Antena 3 CNN Economic Biz News Business Diferenţa dintre taxa de poluare şi taxa de primă înmatriculare va fi restituită

Diferenţa dintre taxa de poluare şi taxa de primă înmatriculare va fi restituită

Diferenţa dintre taxa de poluare şi taxa de primă înmatriculare va fi restituită
23 Iun 2008   •   17:35

Românii îşi vor putea recupera diferenţa de bani dintre valoarea taxei auto aflată în vigoare până în prezent şi valoarea taxei de poluare auto, ce va fi introdusă de la 1 iulie. Banii vor fi restituiţi după depunerea unei cereri şi cu prezentarea copiei de la chitanţa ce atestă plata taxei, în termen de 45 de zile de la depunerea cererii. Potrivit unor surse guvernamentale citate de Mediafax, diferenţa de bani va fi calculată de un program informatic.

Modificările vin ca urmare a deciziei din luna aprilie a Executivului, potrivit căreia taxa de poluare auto va înlocui taxa de primă înmatriculare de până acum. Taxa de poluare este calculată însă pe un nou principiu, în funcţie de datele tehnice ale fiecărui autovehicul. Potrivit noii grile, taxa creşte pentru maşinile noi vândute în România, în timp ce valorile scad la jumătate pentru autovehiculele Euro 1 şi Euro 2 cu motoare de până în 2.000 de centimentri cubi. Taxa rămâne totuşi mare pentru automobilele vechi de import.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close