Antena 3 CNN Economic Biz News Business Despăgubiri pentru turiştii din Grecia care au probleme din cauza grevelor

Despăgubiri pentru turiştii din Grecia care au probleme din cauza grevelor

Despăgubiri pentru turiştii din Grecia care au probleme din cauza grevelor
23 Iun 2010   •   12:29

Turiştii care ajung în Grecia şi au probleme din cauza grevelor vor fi despăgubiţi. Oficialii eleni au hotărât să le dea bani celor care le vizitează ţara şi care sunt afectaţi de protestele împotriva autorităţilor. Autorităţile speră ca numărul turiştilor să crească odată cu aplicarea măsurii. 

Oficialii spun că îi vor despăgubi pe cei care au de suferit în timpul vacanţelor din Grecia şi promit că vor extinde măsura chiar şi pentru cei care au fost afectaţi de norul de cenuşă vulcanică din Islanda.

"Mi se pare corect ca Grecia să încerce să îi ajute pe cei care rămân blocaţi. Dar să nu uităm că turismul reprezintă o parte importantă din PIB-ul Greciei aşa că guvernul încearcă acum să le dea motive turiştilor să viziteze această ţară", spune un analist economic.

Turiştii aflaţi deja în Grecia au primit cu entuziasm vestea. Oamenii spun că măsura este binevenită şi că în felul acesta se simt mai în siguranţă.

"Să fii într-o ţară străină şi să rămâi blocat din cauza grevelor poate să fie o situaţie extrem de neplăcută. Nu ştiu ce aş face, dar dacă nu aş avea de ales, bineînţeles că aş profita de ofertă", mărturiseşte un turist.

"Economia lor are nevoie de ajutor şi una dintre soluţii este atragerea veniturilor. Aşa că aceasta este, cu siguranţă, o soluţie de luat în seamă", spune un alt turist.

Peste 20% din veniturile Greciei provin din turism însă anul acesta rezervările au scăzut la jumătate din cauza protestelor violente. Oficialii greci speră ca în acest fel să îmbunătăţească imaginea ţării în faţa străinilor.

Antena3

×
Subiecte în articol: turisti greve
Citește mai multe din Business
» Vezi toate știrile din Business
Cele mai noi știri
Parteneri
x close