Antena 3 CNN Economic Biz News Business Democraţii deţin monopolul firmelor bucureştene de taximetrie

Democraţii deţin monopolul firmelor bucureştene de taximetrie

Democraţii deţin monopolul firmelor bucureştene de taximetrie
19 Noi 2007   •   12:09

Democraţii patronează un monopol al firmelor bucureştene de taximetrie, susţin jurnaliştiii de la Ziua. Fenomenul a luat amploare deoarece concurenţa în domeniu este grav afectată. Jurnaliştii îl acuză pe edilul şef al capitalei, că ar avea o mare parte din vină. Conform jurnaliştilor de la Ziua, peste 1.400 de persoane şi firme private, care îndeplinesc cerinţele de licenţiere, stau din 2005 pe listele de aşteptare pentru a obţine o autorizaţie de a practica taximetria. Iar şansele să le primească sunt aproape nule, deoarece Legea privind transportul în regim de taxi prevede un plafon maxim de patru taximetrişti la mia de locuitori.

Astfel, numărul maxim de autorizări a fost îngheţat la cifra de 9.500. Aşa se face că numai dacă moare sau renunţă unul dintre cei 9.500 de taximetrişti autorizaţi existenţi, se poate face loc celor aflaţi pe listele de asteptare, atrag atenţia jurnaliştii.

Proiectul a fost criticat de la bun început de către guvern şi Consiliul Concurenţei, care au atras atenţia că proiectul conţine prevederi restrictive care generează discriminări. Legea a fost votată şi apoi promulgată în vara acestui an de preşedintele Traian Băsescu, aşa după cum au dorit iniţiatorii ei, 10 deputaţi ai Partidului Democrat.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close