Antena 3 CNN Economic Biz News Business Deconturile de TVA - semestrial sau anual

Deconturile de TVA - semestrial sau anual

Deconturile de TVA - semestrial sau anual
15 Feb 2007   •   11:19

Plătitorii de TVA pot depune cerere pentru utilizarea altei perioade fiscale decât luna sau trimestrul. ANAF a elaborat un proiect de act normativ pentru aprobarea perioadei fiscale semestriale sau anuale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA. Acestea trebuie să depună o cerere justificată la ANAF până la data de 25 februarie a anului pentru care exercită opţiunea. Cererea va putea fi depusă la birourile în a căror rază teritorială îşi are domiciliul fiscal solicitantul, sau în a cărui evidenţă fiscală este înregistrat.

Cererea va fi însoţită de documente din care să rezulte activitatea desfăşurată şi periodicitatea acesteia. Este vorba despre o declaraţie pe proprie răspundere privind activitatea efectiv desfăşurată, balanţele de verificare întocmite pentru anul anterior, jurnalul de vânzări întocmit pentru anul fiscal anterior.

ANAF va analiza comportamentul fiscal al persoanei impozabile prin cercetarea îndeplinirii tuturor obligaţiilor declarative şi de plată, la data analizei şi existenţa unor fapte înscrise în cazierul fiscal.

Rompres

×
Citește mai multe din Business
» Vezi toate știrile din Business
Cele mai noi știri
Parteneri
x close