Antena 3 CNN Economic Biz News Business Cresc dobânzile la leasing

Cresc dobânzile la leasing

Cresc dobânzile la leasing
14 Mai 2008   •   10:56

Scumpirea finanţărilor pe care le iau firmele de leasing ar putea avea ca efect creşterea dobânzilor percepute de acestea în sistemul de leasing. Unele companii au crescut deja aceste dobânzi cu două procente, iar altele şi-au anunţat intenţia de a o face. Întrucât finanţările în leasing se acordă cel mai adesea în euro, dobânzile acestora sunt legate de evoluţia onedei europene, respectiv de indicele EURIBOR care arată evoluţia dobânzilor percepute la euro, la scadenţe de trei sau şase luni.

Raiffeisen Leasing a mărit dobânzile cu până la două puncte procentuale. ?Pe fondul crizei economice mondiale, creşterea costurilor de refinanţare a dus la mărirea dobânzilor pe piaţa românească de leasing, la începutul acestui an. Pentru Raiffeisen Leasing, această mărire se situează în intervalul de unu până la două puncte procentuale peste nivelul dobânzilor din 2007?, a declarat directorul general al companiei, Mihaela Mateescu, pentru Evenimentul Zilei.

Alte companii, precum BCR Leasing sau MKB Romexterra Leasing au crescut nivelul dobânzii cu 0,5%, pe când firme ca Romstal Leasing au anunţat că nu intenţionează să mărească dobânzile.

Antena3.ro>

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close