Antena 3 CNN Economic Biz News Business Companiile româneşti au intrat în top 100 european

Companiile româneşti au intrat în top 100 european

Companiile româneşti au intrat în top 100 european
12 Sep 2007   •   17:28
32 de firme româneşti se află în top 500 cele mai mari companii din Europa Centrală şi de Est. Clasamentul celor mai mari companii din estul şi centrul Europei a fost întocmit pe baza unei analize publicată recent de o firmă europeană de consultanţă, împreună cu divizia sa din România. Potrivit statisticilor, dintre companiile româneşti, cea mai avansată poziţie pe listă este ocupată de Petrom. Topul celor 500 de companii central şi est europene e dominat de firmale din domeniul energetic şi al resurselor. În frunte se află grupul polonez PKN Orlen. Dintre companiile româneşti, cea mai bună poziţie, locul 12, revine Petrom S.A<.b>.

Alte şase companii sunt în top 100. Printre ele, Mittal Steel Galaţi, Electrica şi Dacia. Reprezentanţii firmei care a realizat studiul cred că numărul firmelor româneşti de pe listă s-a mărit, ca rezultat al aderării la Uniunea Europeană.

După aderarea la Uniunea Europeană, investitorii au început să aleagă România pentru a-şi dezvolta afacerile, deoarece piaţa are potenţial şi este în curs de maturizare. Studiul semnalează, de asemenea, o creştere importantă în sectorul bancar.

Potrivit estimărilor, trei bănci româneşti, BCR, BRD şi Raiffeisen Bank România se află în primele 50 de instituţii de profil central şi est europene.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close