Antena 3 CNN Economic Biz News Business Companiile low-cost dau vina pe vreme şi pe aeroportul Băneasa pentru întârzieri

Companiile low-cost dau vina pe vreme şi pe aeroportul Băneasa pentru întârzieri

Companiile low-cost dau vina pe vreme şi pe aeroportul Băneasa pentru întârzieri
10 Ian 2008   •   17:46

Companiile aeriene se plâng că întârzierile i-au păgubit cu 100.000 - 1.000.000 euro. Companiile low-cost dau însă vina pe vreme şi pe slaba dotare a aeroportului Băneasa pentru întârzierile din ultima vreme. Sunt explicaţii pe care au ţinut să le ofere oficialii firmelor, în contextul în care Protecţia Consumatorului face verificări la aceste societăţi. Rezultatele controlului vor fi făcute publice săptămâna viitoare. Companiile low-cost spun că nu au nicio vină pentru întârzieri.

Ca să aibă profit, avioanele trebuie să zboare, nu să stea la sol, unde se plătesc taxe de aeroport, taxe de handling, mâncare şi cazare pentru pasageri - se plâng companiile low-cost. Iar devierea pe alt aeroport înseamnă taxe suplimentare.

Directorul aeroportului Băneasa, vizat direct de acuzaţii, respinge însă varianta companiilor. Mai mult, susţine că unele dintre companii datorează sume importante aeroportului şi nici măcar nu au un reprezentat pe aeroport, care să le ofere explicaţii călătorilor.

La această oră, o comisie de anchetă verifică mai multe situaţii în care zborurile au avut întârzieri de câteva zeci de ore. Concluziile ar urma să fie cunoscute săptămâna viitoare. Tot atunci se vor stabili şi sancţiunile pentru companiile aeriene.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close