Antena 3 CNN Economic Biz News Business Chiriile pentru spaţii comerciale, mai mari cu 15% faţă de 2007

Chiriile pentru spaţii comerciale, mai mari cu 15% faţă de 2007

Chiriile pentru spaţii comerciale, mai mari cu 15% faţă de 2007
13 Oct 2008   •   08:35

Chiriile pentru spaţiile comerciale au crescut cu aproximativ 15%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit companiilor imobiliare, majorarea este cauzată de cererea constantă a celor care au închiriat spaţiile respective, în special mărcile internaţionale de lux.
Chiria pentru un metru pătrat de spaţiu comercial stradal în Capitală poate depăşi 140 de euro. Potrivit companiilor imobiliare, pentru spaţii comerciale sub 75 de metri pătraţi din zona centrală, chiria minimă este de 120 de euro pentru un metru pătrat.
Preţurile au crescut în ultimii ani, favorizate de înfiinţarea pe bandă rulantă a sucursalelor şi agenţiilor bancare. În schimb, în zonele de periferie, chiria pentru un metru pătrat variază între 15 şi 25 de euro. Pe de altă parte, chiriile s-au menţinut la un nivel stabil în galeriile comerciale, unde nu este depăşit plafonul de 120 de euro pe metru pătrat.
Stagnarea preţurilor în galeriile comerciale este determinată şi de oferta tot mai mare, în Bucureşti fiind în curs de finalizare mai multe mall-uri. În opinia specialiştilor, perioada standard de închiriere a spaţiilor din centrele comerciale va rămâne între 5 şi 10 ani.
Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close