Antena 3 CNN Economic Biz News Business China va deveni cel mai mare consumator de aur la nivel mondial

China va deveni cel mai mare consumator de aur la nivel mondial

China va deveni cel mai mare consumator de aur la nivel mondial
30 Noi 2009   •   18:14

China va deveni în viitorul apropiat cel mai mare consumator de aur la nivel mondial, devansând India, în condiţiile în care micii investitori se orientează către metalul preţios penThe Times.The Times.

Banca centrală a Chinei ar putea începe în următoarele săptămâni să achiziţioneze masiv lingouri de aur pentru a-şi consolida rezervele, urmând exemplul altor instituţii asemănătoare din state emergente.

Analiştii cred că populaţia va investi tot mai mult capital în bijuterii, pentru a avea rezerve în caz de probleme economice, susţinând că Guvernul nu va putea controla pe de-a-ntregul evoluţia inflaţiei în următoarele 18 luni.

Criza creditelor şi recentele probleme financiare ale emiratului Dubai au subliniat reputaţia aurului ca scut împotriva turbulenţelor.

Cererea din China pentru metalul preţios a înregistrat crelteri de 12% în al treilea trimestru, faţă de aceeaşi perioadă din 2008. Popularitatea de care se bucură aurul de 24 de carate demonstrează că acesta este utilizat pentru investiţii, nu din motive estetice. În India, piaţa a scăzut cu 42%.

Analiştii se aşteaptă ca cererea să crească de la 395,6 tone anul trecut la peste 450 de tone în 2009.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: aur China
Citește mai multe din Business
» Vezi toate știrile din Business
Cele mai noi știri
Parteneri
x close