Antena 3 CNN Economic Biz News Business Cei mai mari iubitori de aur, bărbaţii de peste 40 de ani

Cei mai mari iubitori de aur, bărbaţii de peste 40 de ani

Cei mai mari iubitori de aur, bărbaţii de peste 40 de ani
02 Dec 2009   •   19:04

Piraeus Bank România a vândut 25 de kilograme de aur şi 200 de monede în două luni de când derulează astfel de tranzacţii, principalii cumpărători fiind bărbaţii cu vârste de peste 40 de ani şi persoanele care provin din mediul financiar sau sunt manageri de companii, scrie Mediafax.

Banca, singura de pe piaţa românească de retail banking care vinde aur, a realizat în două luni aproximativ 200 de tranzacţii cu aur, iar în medie un client a cumpărat 120 de grame de aur lingou.

Dintre clienţii care au cumpărat aur, 71% sunt bărbaţi, majoritatea au peste 40 de ani, iar 29% femei, categoria de vârstă cea mai reprezentativă fiind cuprinsă în intervalul 25 - 35 ani.

Vârsta medie a cumpărătorului de aur, neţinând cont de sex, este de 43,27 ani, în condiţiile în care cel mai tânăr client înregistrat până în prezent are de 23 de ani, iar cel mai vârstic are 71 de ani.

Majoritatea cumpărătorilor de aur provin din mediul financiar (25%) sau sunt manageri de companii (23%), ceea ce înseamnă că cea mai mare parte a clienţilor au venituri medii sau peste medie. Alte categorii importante de clienţi sunt cei din domeniul IT (5%), inginerii (7%) şi avocaţii (6%).

"Printre cei care au achiziţionat aur avem câţiva reprezentanţi ai presei şi ai sistemului de sănătate (5%), dar şi învâţământului (6%)", au precizat reprezentanţii Piraeus Bank.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Piraeus Bank aur
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close