Antena 3 CNN Economic Biz News Business Casa Albă: Industria auto va fi salvată doar dacă face ?sacrificii?

Casa Albă: Industria auto va fi salvată doar dacă face ?sacrificii?

Casa Albă: Industria auto va fi salvată doar dacă face ?sacrificii?
30 Mar 2009   •   09:31

Preşedintele american Barack Obama este pregătit să acorde alte miliarde de dolari producătorilor auto din SUA, dar doar dacă toate părţile arată că sunt pregătite să facă sacrificii pentru a se asigura că societăţile au un viitor viabil.

Marii producători nu au ajuns încă la a stabili un plan de restructurare pentru a salva industria auto americană, aprecia Obama, într-un interviu pentru CBS, cu doar o zi înainte de anunţarea planului pentru acest sector.
El arăta că în timp ce piaţa auto cade, planul este de a păstra industria auto cât de eficientă se poate, arătându-se optimist că SUA poate avea o industrie de succes.

?Dar trebuie să fie un plan realist, menit a proteja de această furtună şi a ieşi, la celălalt capăt, mult mai suplă, rea şi competitivă decât este?. Obama este aşteptat luni să facă un anunţ referitor la planul administraţiei sale pentru industrie, printre care şi General Motors Corp. şi Chrysler LLC, care au primit deja împrumuturi de 13,4, respectiv patru miliarde de dolari.

Potrivit unor rapoarte de săptămâna reecut, GM a anunţat deja că nu mai are nevoie de bani guvernamentali.

Pe de altă parte, secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, însărcinat cu supravegherea sectorului, declara duminică că guvernul este pregătit să acorde mai mulţi bani, ?dacă credem că va ofeeri baza pentru o industrie mai puternică în viitor, care nu se va baza pe sprijin guvernamental?.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close