Preţul preparatelor din carne nu va creşte începând de această lună, ci abia din februarie 2010, anunţă reprezentanţii din industria alimentară. Menţinerea crizei face riscantă orice scumpire.
Eliminarea subvenţiilor de la 1 ianuarie şi deprecierea monedei naţionale ar putea duce la închiderea multor producători de carne, afirmă liderii patronatelor din domeniu.
Dragoş Frumosu, preşedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara este de părere că românii ar putea vedea preţuri mai mari la raft abia din februarie 2010, ca urmare a eliminării sprijinului financiar de la buget pentru industria alimentară.
În ce priveşte carnea de porc, scumpirea nu va fi aşa de mare, susţine liderul sindicatelor din industria alimentară, deoarece 70 la sută din cantitatea necesară pe piaţă este importată.
Producătorii aşteaptă măsuri concrete din partea Executivului, pentru ca piaţa să nu fie invadată de produse de proastă calitate, importate din ţările Uniunii Europene.
Antena3