Antena 3 CNN Economic Biz News Business Cad bursele din întreaga lume. În România acţiunile BRD sunt cele mai afectate

Cad bursele din întreaga lume. În România acţiunile BRD sunt cele mai afectate

Cad bursele din întreaga lume. În România acţiunile BRD sunt cele mai afectate
17 Sep 2008   •   13:58

Criza financiară mondială aduce incertitudine pe bursele din lume. La Moscova, tranzacţiile au fost suspendate după o cădere de peste 6% până la jumătatea şedinţei. În timp ce bursele din SUA şi Asia s-au redresat uşor după anunţul FED că va împrumuta 85 de miliarde de dolari AIG, pentru a scoate compania din impas, aproape toate pieţele din Europa au scăzut miercuri dimineaţă, potrivit Reuters.

La Bucuresti bursa dădea semne că îşi va reveni la primele ore, după căderea masivă de marţi. A pierdut însă tot ce câştigase şi şi-a continuat scăderea. La ora 13.00 bursa era în scădere cu 0,26%, cu un declin mai accentuat pe acţiunile BRD-Groupe Societe Generale, care erau în coborâre cu 4,58%, şi pe titlurile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), al căror indice se plasa cu 2,6% sub nivelul de marţi.

Deşi la deschiderea şedinţei acţiunile BRD au avut o revenire semnificativă, urcând cu 6,1%, la 13,9 lei, ulterior, ordinele de vânzare au depăşit cererea, iar preţul a coborât la 12 lei, cu 8,4% sub referinţă, reprezentând minimul zilei. În şedinţa de marţi titlurile BRD s-au prăbuşit cu 13,25%, ca urmare a presiunii mari la vânzare.

Premierul Tăriceanu crede că Bursa din Bucureşti îşi va reveni, la fel şi încrederea investitorilor. Întrebat despre efectele crizei financiare din SUA asupra economiei româneşti, Tăriceanu a afirmat că aceasta nu va avea influenţe asupra României. Mai mult, premierul este de părere că situaţia ar putea avea chiar efecte pozitive. Mai exact, Tăriceanu s-a referit la posibilitatea ieftinirii unor active imobiliare din Statele Unite, ceea ce va permite şi românilor să cumpere proprietăţi în SUA.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close