Antena 3 CNN Economic Biz News Business C.E. solicită României stoparea privatizării Automobile Craiova

C.E. solicită României stoparea privatizării Automobile Craiova

C.E. solicită României stoparea privatizării Automobile Craiova
25 Oct 2007   •   09:09

Comisia Europeană a solicitat României să trimită, în 30 de zile, datele necesare evaluării ajutorului de stat pentru Automobile Craiova şi să înceteze orice acţiune de punere în aplicare a contractului de privatizare încheiat cu Ford sau privind legea specială de reglementare a tranzacţiei. CE a emis, marţi, un ordin de suspendare a tranzacţiei, conform normelor Uniunii Europene. Autorităţile de la Bruxelles suspectează că statul român ar fi acordat anumite ajutoare de stat în timpul privatizării, ceea ce contravine legislaţiei comunitare.

Oficialii români şi compania Ford, care a preluat pachetul majoritar de acţiuni, nu au notificat nici până în prezent Comisia, despre această tranzacţie, aşa cu prevede legislaţia europeană.

Ford a achiziţionat în septembrie pachetul majoritar al uzinei craiovene contra sumei de 57 de milioane de euro. Firma americană s-a angajat să facă investiţii de aproape 700 de miloane de euro în fabrica de la Craiova, dar şi achiziţii de produse şi componente de pe piaţa internă în valoare de un miliard de euro, până în 2012.

Sebastian Vlădescu: Poziţia României va fi comunicată Bruxelles-ului până pe 10 noiembrie
România ajută cu informaţii Comisia Europeană în investigaţia pe care experţii europeni au început-o în legătură cu privatizarea Automobile Craiova. Fostul ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu spune că până pe 10 noiembrie va fi trimis un răspuns oficial care va conţine poziţia României. Comisia Europeană nu are însă un termen stabilit pentru un răspuns. Vlădescu subliniază însă că situaţia ar trebui lămurită până la primăvară.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close