Antena 3 CNN Economic Biz News Business Bursa de la Bucureşti, în creştere cu 1,96 la sută, la deschiderea şedinţei de marţi

Bursa de la Bucureşti, în creştere cu 1,96 la sută, la deschiderea şedinţei de marţi

Bursa de la Bucureşti, în creştere cu 1,96 la sută, la deschiderea şedinţei de marţi
21 Oct 2008   •   10:46

La deschiderea şedinţei de marţi, Bursa de la Bucureşti a crescut cu 1,96%. Aceasta a urmat tendinţa ascendentă a pieţelor internaţionale, dar investitorii au realizat puţine tranzacţii, în valoare totală de numai 500.000 de lei. La ora 10:05, cele mai lichide zece acţiuni erau transferate la cotaţii în medie cu 2,57% mai mari în comparaţie cu valorile de la finalul şedinţei de luni, când preţurile au coborât în medie cu aproape 0,7%, anunţă Mediafax.
Acţiunile societăţilor de investiţii financiare (SIF) au urmat aceeaşi tendinţă ascendentă, indicele SIF-urilor, BET-FI, se plasa cu 2,48% peste nivelul de referinţă. Titlurile SIF au scăzut cu mai mult de un procent în şedinţa anterioară.
Indicele extins al Bursei s-a ridicat în urma revenirii titlurilor SIF şi a celor mai lichide zece acţiuni. După primele cinci minute indicele SIF era cu 2,42% mai sus comparativ cu valoarea şedinţei precedente. Media preţurilor celor mai lichide 25 de acţiuni a scăzut uşor în şedinţa de luni, cu 0,9%.
Titlurile companiilor din sectorul energetic au continuat să urce, cu trei procente, şi la deschiderea şedinţei de marţi, după ce în ziua anterioară, indicele BET-NG a fost singurul care a încheiat la un nivel mai mare decât cel de vineri, respectiv de 0,75%.
Cu operaţiuni de 259.000 lei, acţiunile SIF Oltenia erau cele mai lichide din piaţă, valoarea acestora reprezentând 52% din rulajul Bursei, de numai 500.000 de lei. Titlurile societăţii de investiţii financiare erau transferate la ora 10:05, la 0,82 lei, preţ cu 3,8% mai mare faţă de ultima cotaţie de luni.
Bursele din SUA au încheiat şedinţa de luni în creştere cu până la 4,8%, iar, în şedinţa de marţi, pieţele din Asia au înregistrat o evoluţie mixtă, indicii variind între un minim de 0,8% şi un câştig de 3,3%. Tendinţa a fost urmată şi de marile burse europene, care au crescut, în primele minute, cu până la 2,51%.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close