Cu toate acestea, Capitala a înregistrat progrese în ceea ce priveşte transportul intern şi accesul către alte pieţe, informează "Evenimentul Zilei". În plus, costurile mici pe care companiile le au în România cu forţa de muncă fac Bucureştiul destul de atractiv. Din acest punct de vedere, Bucureştiul nu este depăşit decât de Varşovia.
Investitorii străini nu sunt mulţumiţi nici de nivelul de cunoştere a limbilor străine al angajaţilor din Capitală. Bucureştiul a fost plasat pe ultimele poziţii şi din cauza calităţii scăzute a vieţii angajaţilor.
Mai puţin atractive pentru afaceri decât Bucureştiul sunt Atena, Moscova şi Oslo. Cele mai bune trei destinaţii pentru afaceri au rămas aceleaşi ca şi anul trecut, respectiv Londra, Paris şi Frankfurt. Pe următoarele poziţii se află Bruxelles, care a urcat două locuri, Barcelona, în scădere cu o poziţie faţă de anul trecut, Madrid, Berlin şi Munchen.
Compania de consultanţă imobiliară a realizat acest studiu prin analizarea accesului la alte pieţe, disponibilitatea folosirii muncitorilor calificaţi şi calitatea sistemului de telecomunicaţii. Studiul s-a bazat pe intervievarea a 500 de directori din companiile europene de top.
Antena3.ro