Principalul avantaj al cardurilor duale cu cip, dotate atât cu microprocesor, cât şi cu bandă magnetică, este gradul ridicat de securitate, care elimină posibilitatea de fraudă. Totodată, existenţa cipului permite creşterea vitezei de procesare a tranzacţiilor. "Primele instrumente de plată migrate la noua tehnologie sunt cardurile Maestro si Cirrus BRD, iar până la sfârşitul acestui an banca va integra noua tehnologie pentru tot portofoliul de carduri. Cardurile cu bandă magnetică aflate în stoc vor funcţiona normal pe toată perioada validităţii acestora, urmând ca la momentul reînnoirii să fie înlocuite automat cu noua tehnologie cu cip", se arată într-un comunicat al BRD-Groupe Société Générale.
De partea cealaltă, BCR a instalat în staţiile de metrou bancomate care înglobează tehnologie de ultimă generaţie ce îndeplineşte toate standardele internaţionale în domeniu. "ATM-urile sunt amplasate în staţiile de metrou: Gara de Nord 1, Piaţa Romană, Piaţa Unirii 1, Piaţa Victoriei 2, Ştefan cel Mare, Piaţa Iancului, Piaţa Muncii, Grozăveşti, Basarab, Dristor 1 iar în staţia Armata Poporului sunt instalate 2 aparate. ATM-urile sunt aplasate în zonele de acces în staţii, încercând să acopere cât mai bine fluxul de deplasare al călătorilor", precizează BCR într-un comunicat de presă.
De la oricare ATM clienţii BCR pot efectua următoarele operaţiuni: retragere de numerar, consultarea soldului cardului, plata facturilor pentru 160 de furnizori de utilităţi din toată ţara, plata ratelor la creditele BCR, transfer între conturile BCR, încărcarea cartelelor Vodafone, schimbarea PIN-ului pentru cardurile emise de BCR şi obţinerea unui extras al operaţiunilor făcute cu cardul de credit. Suma maximă per tranzacţie care se poate retrage dintr-o singură operaţiune este de 3.000 lei.
Antena3.ro