Antena 3 CNN Economic Biz News Business BNR: moneda euro a depăşit valoarea de 3,5 lei

BNR: moneda euro a depăşit valoarea de 3,5 lei

BNR: moneda euro a depăşit valoarea de 3,5 lei
21 Noi 2007   •   13:40

Cursul monedei euro stabilit de Banca Naţională pentru miercuri este de 3,5393 de lei. Este pentru prima oară în acest an când euro a depăşit nivelul de 3,5 lei. Rata de referinţă nu a mai depăşit nivelul de 3,5 lei/euro din 14 noiembrie 2006. Moneda unică europeană a trecut încă de marţi de pragul psihologic de 3,5 lei pe piaţa valutară, dar BNR a intervenit pe piaţa valutară şi să stabilească un curs de 3,4948. Continuarea procesului de depreciere a monedei naţionale vine în sprijinul exportatorilor şi ar reduce nivelul importurilor, conform premierului Călin Popescu Tăriceanu. El a apreciat că actualul nivel al leului faţă de moneda europeană este cel real în raport cu situaţia economiei româneşti.

Cei mai nemulţumiţi şi nefavorizaţi de deprecierea leului sunt însă cei care au credite în euro. Analiştii vorbesc despre o depreciere preelectorală, care are loc înaintea alegerilor din 25 noiembrie odată cu măsurile populiste luate de Guvern.

Deprecierea leului faţă de euro până la minimele record ale ultimelor 12 luni este în concordanţă cu indicatorii fundamentali ai economiei, a declarat Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close