Antena 3 CNN Economic Biz News Business Benzina, mai scumpă în România decât în Germania sau Franţa

Benzina, mai scumpă în România decât în Germania sau Franţa

Benzina, mai scumpă în România decât în Germania sau Franţa
16 Mai 2008   •   08:50

În ciuda faptului că accizele au fost reduse, conform unei derogări acordate de Uniunea Europeană, benzina din România a ajuns să fie mai scumpă decât în Germania sau Franţa. Românii plătesc la pompă aproape cea mai scumpă benzină din UE pentru că una dintre cele mai importante companii petroliere, Petrom, ignoră constant avertismentele ministerului de finanţe, care cere o stagnare a speculaţiilor pe tema preţului la carburanţi.

Potrivit unui document guvernamental, preţul de distribuţie din România este de 3,76 lei/litrul de benzină fără plumb şi 4,07 lei/litrul de motorină. În Bulgaria, însă, ţară care nu are pic de petrol propriu, tarifele sunt mai mici. Vecinii noştri au la pompă preţuri de 3,67 lei pentru benzină şi 3,96 lei pentru motorină.

Şi Luxemburg, ţara cu unul dintre cele mai ridicate niveluri de trai din Europa, vinde motorina mai ieftin ca România, la fel şi Germania sau Franţa. Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a anunţat deja că va discuta cu producătorii şi comercianţii de combustibili în privinţa creşterilor de preţuri.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close