Antena 3 CNN Economic Biz News Business Autorităţile ruse dorec să construiască în România un terminal GPL

Autorităţile ruse dorec să construiască în România un terminal GPL

Autorităţile ruse dorec să construiască în România un terminal GPL
23 Oct 2008   •   18:44

Autorităţile ruse doresc să construiască în România un terminal de gaze petroliere lichefiate (GPL) a cărui valoare s-ar putea ridica la peste un miliard de dolari.Potrivit preşedintelelui Camerei de Comerţ şi Industrie româno-ruse, Mihai Macsim, pentru realizarea acestui proiect este necesară încheierea unui parteneriat bilateral între România şi Rusia.
Macsim a mai menţionat, în cadrul unei întâlniri cu oameni de afaceri, că ambasadorul rus în România, Alexandr Ciurilin, a vizitat deja posibile locaţii pentru acest proiect, în judeţul Tulcea. Potrivit Mediafax, capacitatea de tranzit a terminalului spre consumatorii din Europa ar putea ajunge la un milion de tone de GPL.
Preşedintelelui Camerei de Comerţ şi Industrie româno-ruse a mai adăugat că, în cazul realizării acestui proiect, companiile ruse intenţionează să comande şantierelor navale din România construcţia unor nave pentru transportul de GPL.
În acelaşi timp, Romgaz Mediaş va realiza, până în 2010, un studiu de fezabilitate pentru construcţia unui terminal de gaz natural lichefiat (GNL) în portul Constanţa. Studiul va fi finanţat de Agenţia pentru Comerţ şi Dezvoltare a Statelor Unite.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close