Antena 3 CNN Economic Biz News Business Americanii nu-şi mai perimt să emită monede

Americanii nu-şi mai perimt să emită monede

Americanii nu-şi mai perimt să emită monede
16 Mai 2008   •   11:05

Americanii ar putea renunţa la emiterea monedelor de unul sau cinci cenţi din cauza costurilor de producţie foarte ridicate, care depăşesc valoarea efectivă a monedelor. Astfel, pentru producerea unui „penny”, un cent, este necesară suma de 1,3 cenţi, iar pentru producerea unui „nickle”, moneda de cinci cenţi, sunt necesari 7,7 cenţi, potrivit AFP, citat de Evenimentul Zilei.

Reprezentanţii organizaţiei care fabrică aceste monede în SUA susţin că situaţia este aceeaşi şi pentru alte monede, şi caută o variantă mai ieftină de a le fabrica.

Camera Reprezentanţilor a adoptat o lege prin care impune reintroducerea monedelor fabricate din oţel. Acestea nu au mai fost folosite în SUA din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, însă ar putea fi o alternativă viabilă la actualele materiale folosit care „costă” Trezoreria SUA aproximativ 100 de milioane de dolari pe an.

Mulţi americani sunt de părere că ar trebui să se renunţe cu totul la penny în condiţiile în care plăţile electronice au devenit din ce în ce mai uzuale.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close