Antena 3 CNN Economic Biz News Business Al Arrab preia Electroputere Craiova pentru 2,3 milioane euro

Al Arrab preia Electroputere Craiova pentru 2,3 milioane euro

Al Arrab preia Electroputere Craiova pentru 2,3 milioane euro
06 Noi 2007   •   08:06

AVAS şi compania saudită Al Arrab au semnat marţi contractul de privatizare al societăţii Electroputere Craiova. Transferul dreptului de proprietate asupra pachetului majoritar de acţiuni al Electroputere Craiova va avea loc până la sfârşitul anului, odată cu efectuarea plăţii contravalorii titlurilor de către compania saudită Al-Arrab, iar AVAS va continua să monitorizeze respectarea clauzelor contractuale.

Comisia Europeană a fost informată asupra privatizării Electroputere, tranzacţie care nu implică un ajutor de stat, întrucât statul ar fi recuperat doar 80% din datorii dacă uzina ar fi fost lichidată.

Finalizarea tranzacţiei de privatizare şi forma finală a contractului au fost aprobate de Colegiul Director al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, în septembrie. Atunci, AVAS anunţa că forma finală a contractului de vânzare-cumpărare de acţiuni nu conţine scutiri de la plata datoriilor pe care societatea craioveană le are către stat.

Acţiunile Electroputere Craiova au fost suspendate marţi dimineaţă de la tranzacţionarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), pentru protecţia investitorilor.

Compania Al Arrab va plăti statului 2,3 milioane euro pentru pachetul de 62,82% din acţiunile Electroputere şi va realiza investiţii de aproximativ 20 de milioane de euro.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close