Antena 3 CNN Economic Biz News Business Acţionarul Pro TV a avut pierderi de 18 milioane dolari

Acţionarul Pro TV a avut pierderi de 18 milioane dolari

Acţionarul Pro TV a avut pierderi de 18 milioane dolari
02 Noi 2007   •   09:03

Grupul Central European Media Enterprises (CME), acţionarul majoritar al Pro TV, Acasă şi Pro Cinema şi Sport.ro, a anunţat, joi, pierderi peste aşteptări, în perioada iulie-septembrie 2007, în condiţiile în care cifra de afaceri a crescut semnificativ ca urmare a performanţelor solide înregistrate pe pieţele din Cehia, România şi Ucraina, informează Thomson Financial.
CME a anunţat pierderi de 18,8 milioane dolari, mult peste cifra de 4,7 milioane dolari prognozată de analişti, faţă de un profit de 3,9 milioane dolari înregistrat în perioada similară a anului trecut.

Principalul motiv al acestor pierderi este deprecierea dolarului care a scumpit datoriile în euro ale companiei, apreciază analiştii. Compania a anunţat pierderi de 23,3 milioane dolari din schimburile valutare, comparativ cu un profit de 6,02 milioane dolari anul trecut.

În schimb cifra de afaceri a crescut la 174,8 milioane dolari, peste cifra de 112,5 milioane dolari înregistrată în perioada similară a anului trecut şi estimările analiştilor care mizau pe venituri de 151,3 milioane dolari.

Analiştii apreciază că creşterea veniturile se datorează cheltuielilor de publicitate mai mari pe fondul alegerilor parlamentare din Ucraina, care s-au derulat în luna septembrie. ?Sunt deosebit de încântat de performanţele solide înregistrate de operaţiunile noastre din Ucraina?, a declarat la rândul său directorul executiv de la CME, Michael Garin.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close