Managerii români au început să-şi dorească să lucreze într-un climat organizaţional care să le dezvolte potenţialul atât pe plan profesional cât şi personal. O pondere de 27 la sută din pachetul salarial anual îl ocupă aceste beneficii pentru poziţiile de top în domenii precum telecomunicaţii sau software.
În recrutarea unui top manager se ţine cont de şapte criterii - experienţa şi inventivitatea, dorinţa de a construi sau reconstrui un anumit lucru, realizările obţinute în cadrul organizaţiei, capacitatea de analiză şi sinteză, de lucru cu termene limită şi de a lua decizii, capacitatea de a anticipa şi de a-şi asuma responsabilităţi, flexibilitate, adaptabilitate şi simţul umorului, respectarea liniilor de dezvoltare a culturii organizaţionale.
În prezent, 75 la sută dintre companii au manageri români şi 25 la sută au manageri străini. Chiar dacă există diferenţe între cele două abordări, tendinţa companiilor este de a accepta candidatul nu în funcţie de provenienţa sa, ci în funcţie de modul în care se pliază pe cerinţele profilului cerut şi se încadrează în pachetul salarial oferit.
Rompres