Antena 3 CNN Economic Biz News Business 200 de site-uri ale companiilor aeriene induc în eroare consumatorii

200 de site-uri ale companiilor aeriene induc în eroare consumatorii

200 de site-uri ale companiilor aeriene induc în eroare consumatorii
13 Noi 2007   •   12:31

Cel puţin 200 de site-uri aparţinând companiilor aeriene induc în eroare consumatorii, arată un studiu efectuat de Comisia Europeană. Pe site-urile proprii, companiile aeriene nu transmit informaţii complete privind taxele şi preţul final al biletului pe care cumpărătorul va trebuie să-l achite. Comisia Europenaă nu a indicat care sunt companiile cu nereguli, oferindu-le un interval de timp pentru a putea să-şi regleze aceste deficienţe. Dacă nu îşi vor îmbunătăţi site-urile până în 2008, companiile vor fi forţate să-şi închidă paginile electronice. Din 400 de site-uri cercetate, aparţinând companiilor aeriene care oferă servicii în Uniunea Europeană, 200 încălcau legile europene într-un anumit fel.

Site-uri ale companiilor aeriene din Spania, Belgia şi Marea Britanie au fost găsite cu nereguli, în schimb, toate cele 20 de companii aeriene din Austria nu au lăsat loc pentru niciun reproş.

Cele mai întălnite nereguli sunt: preţurile afişate care nu conţin taxele şi costurile suplimentare, aşa-zisele ?zboruri gratuite?, pentru care se plăteşte o sumă de bani ulterior, sau obligaţia de a plăti o anume asigurare odată cu biletul.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close