Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Scădere dramatică a bursei americane, prognozată de un cunoscut analist financiar

Scădere dramatică a bursei americane, prognozată de un cunoscut analist financiar

Scădere dramatică a bursei americane, prognozată de un cunoscut analist financiar
07 Iul 2010   •   14:54

Analistul financiar Robert Prechter, considerat un adevărat ?profet? al industriei, avertizează că bursa americană ar putea scădea cu 70 până la 90 de procente. În următorii cinci ani, susţine analistul citat de The Guardian, indicele Dow Jones Industrial Average va cunoaşte a reală prăbuşire, de la nivelul actual de circa 9.700 de puncte la 3.000 sau chiar 1.000 de puncte.

"Este evident că există un risc foarte mare pe piaţa de capital. Obişnuiesc să spun ?vine iarna, cumpără-ţi un palton?. Alţii îi sfătuiesc, însă, pe oameni să rămână ?dezbrăcaţi?. Dacă eu voi greşi, nu vei avea de suferit. Însă dacă ei greşesc, vei fi terminat?, a declarat Robert Prechter. ?Este vital să alegi siguranţa, măcar pentru o perioadă", a adăugat analistul.

Robert Prechter, în vârstă de 61 de ani, a lucrat pentru banca americană de investiţii Merrill Lynch. El este un adept al aşa-numitei teorii "Elliott Wave" potrivit căreia comportamentul investitorilor poate fi anticipat în funcţie de parametri psihologici.

Antena3.ro

 

 

×
Subiecte în articol: scadere bursa americana
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close