Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Piaţa americană înregistrează a doua zi de scădere uşoară

Piaţa americană înregistrează a doua zi de scădere uşoară

Piaţa americană înregistrează a doua zi de scădere uşoară
29 Apr 2009   •   02:49

Acţiunile americane au căzut marţi după ce au apărut din nou temeri legat de marile bănci, dar şi din cauza impactului pe care l-ar putea avea o posibilă pandemie de gripă porcină.
Organismele de control din SUA au spus companiei Citigroup Inc că s-ar putea să fie nevoită să strângă mai mult capital, au declarat unele surse pentru Reuters, în vreme ce Wall Street Journal scrie Bank of America discută cu guvernul SUA despre condiţia capitalului său şi despe pierderi, care s-ar putea ridicla miliarde de dolari.
Cu toate acestea, datele statistice arată că preţul la casele din SUA care a înregistrat un declin în SUA a cunoscut în această lună cea mai mare urcare din ultimii trei ani.
International Business Machines Corp a avut cea mai mare creştere pe Dow, cu plus două procente, la 101,94 dolari după ce a aprobat o creştere de 10% a dividendelor şi a autorizat o măsură de buyback a pachetelor de acţiuni.
Deşi Wall Street a închis şedinţele de tranzacţionare normale pe minus, marii indicatori şi-au revenit de la minimul zilei, când căzuseră peste un procent.
Indicele industrial Dow Jones a scăzut 8,05 puncte, sau 0,10 procente, la 8.016,95. Standard & Poor a căzut 2,35 puncte, sau 0,27%, la 855,16. Iar Nasdaq a scăzut 5,60 puncte, sau 0,33 la sută, la 1673,81.

Dow este acum cu 22.5 procente mai sus de minimul ultimlor 12 ani, înregistrat la 9 martie. Doar în această lună a crescut 5,4 la sută, dar încă este cu 8.7 procente sub nivelul de anul trecut.

Citigroup discută cu guvernul american despre nivelul său de capital după primirea rezultatelor iniţiale ale testului de stres, iar dacă mai are nevoie de capital, nu îl va primi de la guvernul american, scrie Reuters.

Acţiunile Bank of America au pierdut 8,6 procente, la 8,15 dolari, iar Citigroup a căzut 5,9 la sută, la 2,89 dolari.
Antena3.ro

×
Citește mai multe din Burse
» Vezi toate știrile din Burse
Cele mai noi știri
Parteneri
x close