Antena 3 CNN Economic Biz News Burse "Hemoragia" de pe pieţele financiare continuă. Ce s-a întâmplat cu bursa de la Bucureşti

"Hemoragia" de pe pieţele financiare continuă. Ce s-a întâmplat cu bursa de la Bucureşti

bursa.jpg
Foto: Agerpres
25 Aug 2015   •   16:05

Bursa de la Bucureşti a deschis în scădere, cu 1,7%, după declinul puternic de ieri, de peste 6%. Majoritatea companiilor importante tranzacţionate la Bursă au înregistrat scăderi semnificative ale valorii acţiunilor. Bursele europene par să-şi fi revenit după scăderea de ieri, provocată de căderea dramatică a bursei din Shanghai. La New York, indicele Dow Jones a pierdut aproape 600 de puncte după ce, iniţial, căderea atinsese 1000 de puncte. În China, însă, continuă hemoragia de pe pieţele financiare, deşi scăderea de la Bursa din Shanghai s-a mai temperat.

Bursa de la Shanghai a închis azi cu o scădere de 7,6 la sută, cel mai grav declin pe parcursul a patru zile, din 1996 până astăzi. Motivul este îngrijorarea investitorilor faţă de decizia autorităţilor de la Beijing de a abandona măsurile de susţinere a pieţei financiare. Previziunile sunt sumbre şi pentru perioada următoare.

Principalele burse europene au deschis astăzi pe creştere uşoară. Bursa de la Londra e în creştere cu 1,49 la sută, iar cea de la Frankfurt a înregistrat un avans de 1,74 la sută. Nu s-a recuperat însă decât o mică parte din pierderile înregistrate luni, zi în care principalele pieţe bursiere din Europa au închis cu scăderi generale de aproximativ 5 la sută.

Efectele s-au simţit luni şi pe Wall Street, unde indicele Dow Jones a pierdut peste o mie de puncte în primele minute ale şedinţei. Micii investitori încearcă să-şi păstreze calmul şi să rămână optimişti.

Efectul de domino nu a ocolit nici bursa de la Bucureşti care a închis cu cea mai puternică scădere din ultimii patru ani.
Pieţele financiare europene vor mai rămâne o perioadă sub presiune, din cauza lipsei unor măsuri convingătoare din partea autorităţilor chineze, ma spun analiştii.

×
Subiecte în articol: bursa burse Bursa Bucuresti
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close