La oferta tehnica, acest consortiu fusese la egalitate cu cel format din Citibank, Societe Generale, BRD si ING Bank, strangand fiecare 97 de puncte din 100 posibile. Consortiul format din JP Morgan, UniCredit CAIB, Alpha Finance si Alpha Bank, BT Securities avusese doar cu un punct mai mult, astfel ca diferenta a facut-o oferta financiara.
Consortiul condus de Citibank a venit cu o oferta financiara apropiata de cea a consortiului castigator (un comision de 1,33%), dar JP Morgan si UniCredit au cerut dublu, respectiv un comision in jurul a 2,65%.
Oferta de la Romgaz este asteptata sa aiba loc in luna iunie, dupa alte doua tranzactii, prin care statul va incerca sa vanda pachete de 15% din Transelectrica si Transgaz. Marimea tranzactiei, de cateva sute de milioane de euro, implica pentru intermediari costuri estimate la 1-1,5 milioane de euro. La un comision de 1,16% din valoarea estimata a tranzactiei de circa 400 milioane de euro, ar insemna ca, in caz de succes, intermediarii ar castiga 4,6 milioane de euro. Romgaz a fost in 2010 cea mai profitabila companie de stat, cu un profit net de 155 milioane de euro la o cifra de afaceri de 850 milioane de euro.
Statul roman intentioneaza sa vanda in acest an pachete de actiuni la cele mai importante societati din portofoliu. Anul va incepe cu oferta pentru vanzarea a 15% din Transelectrica, respectiv Transgaz, si ar urma sa se incheie cu vanzarea unor pachete de 10% din Hidroelectrica si Nuclearelectrica. Brokerii de la BCR si Intercapital Invest conduc, alaturi de cei de la Swiss Capital (fosta KBC Securities), oferta de la Transelectrica, in timp ce Raiffeisen are "pe maini" oferta Transgaz, alaturi de Wood & Co., o banca de investitii din Cehia, si de BT Securities, societatea de brokeraj detinuta de Banca Transilvania.