Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursele europene au închis în creştere, pe fondul unor rezultate financiare pozitive

Bursele europene au închis în creştere, pe fondul unor rezultate financiare pozitive

Bursele europene au închis în creştere, pe fondul unor rezultate financiare pozitive
12 Oct 2009   •   19:58

Cele mai importante burse europene au închis şedinţa de luni în creştere, în urma profitului anunţat de grupul olandez Philips, care a contribuit la optimismul investitorilor cu privire la startul perioadei de rezultate financiare, relatează Reuters.
Indicele DAX al pieţei de capital de la Frankfurt a crescut cu 1,17%, FTSE 100 al bursei de la Londra cu 0,94%, în timp ce indicele francez CAC 40, a avansat cu 1,22%.

Indicele care aduce împreună cele mai importante companii europene, FTSEurofirst 300, a crescut cu 0,7 procente, la 1.005,04 puncte.

După ce grupul Philips a anunţat un profit neaşteptat în trimestrul trei, acţiunile grupului au crescut cu 7,4 procente. Şi alte cotaţii din sectorul tehnologic au înregistrat creşteri, Siemens cu 2,7% şi Nokia cu 2,2%."Rezultatele companiilor ca Philips sunt importante. [...] Contribuie la creşterea pieţei", a declarat analistul Franz Wenzel.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close