Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursele din SUA au închis pe roşu, înainte de publicarea rezultatelor testelor de stres

Bursele din SUA au închis pe roşu, înainte de publicarea rezultatelor testelor de stres

Bursele din SUA au închis pe roşu, înainte de publicarea rezultatelor testelor de stres
08 Mai 2009   •   02:38

Wall Street a scăzut joi pe măsură ce investitorii au luat profiturile din recenta creştere a sectorului tehnologic, iar degradarea companiilor de telecomunicaţii şi răspunsul la emisia de obligaţiuni a statului au crescut temerile legate de finanţele publice.
Acţiunile bancare au căzut şi ele din cauza retragerii profitului, indicele bancar KBW Bank .BKX scăzând 3.5 procente. Cu toate acestea, după închiderea şedinţei au fost publicate rezultatele oficiale ale aşa zisului test de stres al băncilor.
Acţiunile mai multor bănci importante, printre care Citigroup, au crescut, Citi acumulând un plus de 6.6 procente la 4,06 dolari, după ce s-a apreciat că banca are nevoie de un capital de 5,5 milliarde dolari. Şedinţa de tranzacţionare normală o încheiase în cădere cu 1,3 procente.

Acţiunile International Business Machines Corp (IBM.N) au căzut 2 procente la 102.59 dolari, fiind cea mai mare cădere pe Dow, în vreme ce minusul de 2,6 procent al Apple Inc a pus presiune pe Nasdaq.


Conform datelor de la închidere, indicele Dow Jones a scăzut cu 1,20%, la 8.409,85 puncte, iar indicele Nasdaq a coborât cu 2,44%, la 1.716,24 puncte. De asemenea, indicele Standard & Poor?s 500 a coborât cu 1,33%, la 907,33 puncte.

Emisia de obligaţiuni a Trezoreriei a întâlniz o cerere sub medie din partea investitorilor care licitau agresiv pentru a forţa guvernul să plătească profit mai bun.
Alte victime tehnologice au inclus Hewlett-Packard, cu minus cinci procente, la 34.53 dolari, iar Qualcomm a scăzut 3.2% la 42.34 dolari. Acţiunile Cisco Systems au căzut 3,4 la sută la 18.95 dolari, în pofida faptului că societatea a postat profit trimetrial mai mare decât estimările.

Constructorii au fost de asemenea perdanţi, indicele Dow Jones pe acest sector înregistrând o scădere de 6 procente.

De partea băncilor, JPMorgan a pierdut 5.3 procente, la 35.24 dolari, iar după şedinţă nu a înregistrat schimbări semnificative. Guvernul a apreciat că banca numărul doi din SUA nu are nevoie de capital.
Bank of America a crescut 6,8 procente după închidere la 14.43 dolari după ce testul a arătat că cea mai mare bancă va avea nevoie de 33,9 miliarde dolari.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close