Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Acţiunile cresc uşor, dar investitorii nu au încredere totală în redresare

Acţiunile cresc uşor, dar investitorii nu au încredere totală în redresare

Acţiunile cresc uşor, dar investitorii nu au încredere totală în redresare
18 Noi 2009   •   02:42

Acţiunile au crescut din nou pe bursa americană pentru un nou record al ultimilor 13 ani, pe fondul unor perspective bune ale brokerilro pentru două componente Dow, care au pus în umbră estimările dezamăgitoare privind cheltuielile de sărbători ale Target şi Home Depot.
Totuşi, tonul general a fost unul negativ, deoarece investitorii se tem de putere acestei redresări şi recenta creşte, iar în această situaţie mai multe acţiuni au căzut decât cele care au crescut.
Perspectivele sumbre pentru sezonul de sîrbători i-a afectat psihologic pe investitori deoarece cheltuielile consumatorilor reprezintă două treimi din activitatea economică a SUA.
Indicele industrial Dow Jones a urcat 30.46 puncte, sau 0.29 procente, la 10.437,42. Standard & Poor 500 a reuşit să crească doar 1.02 puncte, anume 0.09 la sută,la 1110,32. Nasdaq Composite a terminat pe plus cu 5.93 puncte, sau 0.27 procente , la 2203.78.
Iniţial, cei trei indici au deschis în scădere şi au petrecut mare parte din şedinţă pe o poziţie de deschide până în ultima jumătate de oră, când creşterile din sectorul tehnologic şi energetic au adus un plus.
Pe Nasdaq, Microsoft Corp a urcat două procente la 30 de dolari, un record al ultimilor 18 luni. Acţiunile Exxon Mobil au crescut 0.8 procente la 75.03 dolari.
Cu toate acestea Home Depot a căzut 2,4% la 26.99 dolari, după o analiză ce prevede rezultate mai slabe la sgâritul anului şi nu a estimat o revenire până în a doua jumătate a lui 2010.
De asemenea, Target Corp a prezis un profit trimestrial sub estimările Wall Street pe baza primelor zile din noiembrie. Acţiunile au pierdut trei procente la 48.77 dolari.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: bursa americana cotatii bursiere
Citește mai multe din Burse
» Vezi toate știrile din Burse
Cele mai noi știri
Parteneri
x close