Antena 3 CNN Economic Biz News Boc: Sterling Resources are dreptul de explorare şi exploatare a resurselor din zona Insulei Şerpilor

Boc: Sterling Resources are dreptul de explorare şi exploatare a resurselor din zona Insulei Şerpilor

Boc: Sterling Resources are dreptul de explorare şi exploatare a resurselor din zona Insulei Şerpilor
05 Feb 2009   •   18:50

Premierul Emil Boc a delcarat, joi, după şedinţa de Guvern în care a fost adoptat bugetul de stat, că anexele contractului dintre firma Sterling Resources şi statul român au fost desecretizate şi urmează să fie făcute publice.
"Întrucât contractul prevedea clauze de confidenţialitate, s-a obţinut de la firma Sterling acordul ca datele din acest contract să fie făcute cunoscute opiniei publice", a declarat primul ministru.
"În porţiunile din cadrul perimetrelor 13 Pelican şi 15 Midia, situate în zona platoului continental al Mării Negre aflat în curs de delimitare în procesul dintre România şi Ucraina, titularul, adică Sterling Resources va executa doar operaţiuni petroliere de explorare până la data hotărârii finale şi irevocabile a CIJ de la Haga.
Articolul următor: după pronunţarea definitivă şi irevocabilă a Curţii Internaţionale de Justiţie de la Haga, titularul va avea dreptul de a executa operaţiuni petroliere de exploatare în suprafeţele ce vor fi atribuite statului român", a declarat Emil Boc.
Urmează să facem o suprapunere de suprafeţe să vedem exact dacă au fost mărite suprafeţele prin acest contract, faţă de cele existente", a mai precizat premierul.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close