"Nabucco reprezintă în continuare o prioritate, dar vom analiza cu interes orice iniţiativă care va putea contribui la securitatea energetică a României şi a Uniunii Europene", a spus Boc, citat de Mediafax.
El a arătat că, la Budapesta, statele din centrul şi estul Europei vor insista pentru o politică comună privind furnizarea şi transportul de petrol şi gaze, cu scopul de a identifica soluţii alternative la "perturbările fluxului energetic".
Vicepreşedintele Gazprom, Alexander Medvedev, s-a întâlnit, în urmă cu o săptămână, la Bucureşti, cu ministrul Economiei, Adriean Videanu, pentru o discuţie la finalul căreia ministrul a anunţat că Gazprom a invitat oficial România în proiectul gazoductului South Stream şi a propus autorităţilor să colaboreze cu Romgaz Mediaş în domeniul explorării şi dezvoltării de zăcăminte de gaze în afara ţării, inclusiv în Federaţia Rusă.
Gazoductul South Stream este dezvoltat de Gazprom împreună cu compania italiană Eni şi este considerat un concurent al Nabucco, susţinut de UE ca alternativă la livrările de gaze ruseşti.
Antena3.ro