Antena 3 CNN Economic Biz News Boc, la întâlnirea cu şeful FMI: Măsurile noastre sunt aspre cu prezentul, dar corecte cu viitorul României (VIDEO)

Boc, la întâlnirea cu şeful FMI: Măsurile noastre sunt aspre cu prezentul, dar corecte cu viitorul României (VIDEO)

Boc, la întâlnirea cu şeful FMI: Măsurile noastre sunt aspre cu prezentul, dar corecte cu viitorul României (VIDEO)
30 Mar 2010   •   09:29

Directorul general al FMI a ajuns, luni dimineaţă, la Bucureşti. Dominique Strauss Kahn a avut o întrevedere cu Emil Boc, la Palatul Victoria. Alături de premier, la discuţii au luat parte guvernatorul Băncii Naţionale a României şi o parte dintre membrii Cabinetului.

Încă de la începutul discuţiilor, Dominique Strauss Kahn a ţinut să-i spună lui Emil Boc că înţelege faptul că România a fost afectată de criză şi că există o presiune asupra bugetului. Directorul FMI a dat asigurări că instituţia financiară, împreună cu autorităţile române, caută soluţii în continuare pentru păstrarea echilibrului macroeconomic, "chiar dacă uneori pare mai dură".

"România este o ţară foarte importantă pentru noi, suntem aici să încercăm să vă ajutăm să reveniţi pe drumul cel bun, să vă ajutăm să implementaţi politicile pe care dumneavoastră le alegeţi şi, chiar dacă uneori echipa FMI poate părea un pic mai dură, pentru că aşa este necesar, tot ceea ce aud este că relaţia cu Guvernul şi Banca Naţională a fost de cea mai înaltă calitate posibilă. Desigur că înţelegem că criza a lovit economia şi trebuie să remediaţi această situaţie şi, de aceea, cu siguranţă în aceste zile există o presiune asupra bugetului. Deci suntem foarte clar capabili să înţelegem acest lucru şi să încercăm să vedem împreună cu dumneavoastră cum vom păstra echilibrul, ţinând cont totodată de nevoile pe care le susţineţi", a spus Dominique Strauss Kahn.

La rândul său, premierul Emil Boc a arătat că România a încheiat acordul de împrumut "pentru a limita efectele negative ale crizei economice şi pentru a crea cadrul realizării reformelor structurale care nu s-au făcut în România în ultimii 20 de ani".

"În al doilea rând, aş vrea să precizez faptul că, în 2009, România şi-a respectat angajamentele internaţionale şi nu a cedat presiunilor politice determinate de campania electorală. Guvernul şi-a asumat responsabilitatea şi decizia nepopulară de a face ceea ce trebuie pentru România şi de a face mai puţin ceea ce ar dori. Şi, de asemenea, aş vrea să menţionez că legile pe care am decis împreună să le promovăm sunt necesare României şi nu neapărat impuse de acordul nostru internaţional, fie că vorbim de legea reformei sistemului de pensii, fie că vorbim de legea salarizării unitare sau de legea responsabilităţii fiscale, acestea sunt legi absolut necesare funcţionării unui stat de drept", a mai spus Emil Boc.

Premierul a ţinut să mai precizeze că măsurile luate de Guvern "sunt aspre cu prezentul, dar corecte cu viitorul României, corecte cu viitorul a 22 de milioane de români".



În cadrul vizitei sale, directorul general al FMI va avea o întrevedere cu preşedintele Traian Băsescu, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, se va adresa Legislativului şi va susţine un discurs la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Dominique Strauss-Kahn este însoţit de directorul departamentului european al FMI, Marek Bella, de şeful misiunii FMI pentru România, Jeffrey Franks, şi de alţi oficiali.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Emil Boc Dominique Strauss Kahn FMI
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close