Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu, la întâlnire cu reprezentanţii Băncii Mondiale

Băsescu, la întâlnire cu reprezentanţii Băncii Mondiale

Băsescu, la întâlnire cu reprezentanţii Băncii Mondiale
19 Feb 2009   •   15:28

Preşedintele Traian Băsescu a primit, joi, o delegaţie a Băncii Mondiale condusă de directorul pentru Europa Centrală şi ţările baltice, regiunea Europa şi Asia Centrală, Orsalia Kalantzopoulos, la Palatul Cotroceni. Băsescu s-a întâlnit deja cu şeful delegaţiei, cu care s-a întreţinut cordial.
La începutul întâlnirii Băsescu a întrebat-o pe Kalantzopoulos dacă a avut, deja, o întrevedere în cadrul vizitei de la Bucureşti, cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea. Aceasta a răspuns afirmativ, menţionând că a fost o reuniune "foarte bună".
Reprezentanta Băncii Mondiale i-a spus preşedintelui României că s-a întâlnit cu ministrul Justiţiei, cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană şi cu ministrul Finanţelor Gheorghe Pogea.
Orsalia Kalantzopoulos a menţionat că delegaţia Băncii Mondiale urmează să aibă şi alte întâlniri, inclusiv cu sectorul privat.
Întâlnirea de la Cotroceni are loc la câteva zile după ce economiştii Băncii Mondiale cereau un efort internaţional coordonat de Uniunea Europeană pentru susţinerea economiilor din Europa Centrală şi de Est. În ultimul timp, mai multe ţări din zonă şi-au arătat intersul pentru un sprijin financiar din partea instituţiilor internaţionale.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: presedintele Romaniei banca mondiala
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close