Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu, la începutul întâlnirii cu delegaţia FMI: Ce-i atâta presă? Întrevederea a durat aproximativ 90 de minute

Băsescu, la începutul întâlnirii cu delegaţia FMI: Ce-i atâta presă? Întrevederea a durat aproximativ 90 de minute

Băsescu, la începutul întâlnirii cu delegaţia FMI: Ce-i atâta presă? Întrevederea a durat aproximativ 90 de minute
Foto: INTACT Images
30 Oct 2010   •   09:40
UPDATE 3. Întâlnirea dintre preşedintele Traian Băsescu şi delegaţia FMI s-a încheiat. Întrevederea a durat aproximativ o oră şi jumătate.

UPDATE 2. Preşedintele Traian Băsescu a adresat o întrebare retorică la începutul întâlnirii şefului statului cu delegaţia FMI: "Ce o fi aşa de interes pentru voi? Ce-i atâta presă?".
   
Preşedintele Traian Băsescu a primit, sâmbătă, la Cotroceni, delegaţia FMI condusă de Jeffrey Franks. Şeful statului a dat mâna cu membrii delegaţiei FMI, după care toţi oficialii prezenţi s-au aşezat.
   
"Ce o fi aşa de interes pentru voi? Ce-i atâta presă?", i-a întrebat preşedintele pe jurnaliştii şi operatorii prezenţi, după care a râs.
   
"Aţi reuşit să treziţi interesul jurnaliştilor pentru aceste discuţii", a spus apoi Traian Băsescu, râzând în timp ce se adresa membrilor delegaţiei FMI.
   
Presa a avut acces pentru câteva minute la începutul întâlnirii dintre şeful statului şi reprezentanţii FMI.


Tot la începutul întâlnirii cu preşedintele României, şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a declarat, că delegaţia pe care o conduce a avut, la Bucureşti, "câteva discuţii intense şi dure", menţionând că există o colaborare bună cu autorităţile şi că se va ajunge la o înţelegere.


 


UPDATE 1. Delegaţia FMI a ajuns la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Traian Băsescu se întâlneşte la Palatul Cotroceni, cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jeffrey Franks. Membrii misiunii FMI au avut şi vineri seară o nouă discuţie cu premierul Emil Boc, iar problema discutată a fost cea a arieratelor. 

Fondul Monetar Internaţional va cere din nou Guvernului să plătească o parte semnificativă din arierate ca precondiţie pentru următoarea tranşă. Membrii delegaţiei FMI au constatat că la datoriile statului s-au adăugat din luna septembrie obligaţii de un miliard de lei numai la sănătate, deşi s-au achitat două miliarde lei către acest sector.

Şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a declarat că România va solicita Consiliului Director al Fondului a şasea derogare de la începutul acordului stand-by. Ţinta a ratată din nou de ţara noastră.
  
Arieratele la buget trebuie eliminate în totalitate până la finele lunii aprilie 2011, când este stabilită şi închiderea programului actual cu FMI.

Surse guvernamentale declaraseră că FMI va condiţiona  deblocarea următoarei tranşe de plata plata datoriile restante către firmele private.

Guvernul va obliga autorităţile locale, din 2011, să includă plăţile de arierate în execuţia bugetară proprie şi să nu mai angajeze noi cheltuieli sau împrumuturi înainte de a rambursa vechile datorii.

Miniştrii vor fi la rândul lor obligaţi să monitorizeze mai atent modul în care companiile din subordine se încadrează în plafoanele de angajamente financiare şi să aplice sancţiuni drastice.

×
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close