Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu: În calitate de cetăţean, i-aş reproşa lui Pogea impozitul forfetar

Băsescu: În calitate de cetăţean, i-aş reproşa lui Pogea impozitul forfetar

Băsescu: În calitate de cetăţean, i-aş reproşa lui Pogea impozitul forfetar
18 Mai 2009   •   03:34

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică că, în calitate de cetăţean, i-ar reproşa ministrului de Finanţe Gheorghe Pogea introducerea impozitului forfetar, adăugând, în acelaşi timp, că au existat şi argumente pentru introducerea acestei măsuri.

Întrebat ce i-ar reproşa ministrului de Finanţe, dacă ar fi cetăţean, preşedintele a răspuns: "Cred că i-aş reproşa impozitul forfetar, da". "Pe de altă parte, are şi argumente pentru", a ţinut şeful statului să adauge.

Băsescu a dat drept exemplu "foarte multe SRL-uri care aduc mere din Polonia, din Turcia" şi care "sunt firme care n-au plătit un leu taxe la stat, deşi desfăşoară afaceri bune, dar ele sunt afaceri familiare, aşa figurează, derulează afaceri de câteva zeci de milioane de euro pe an şi taxe zero la stat".

Preşedintele a mai afirmat că nu trec două zile fără să ia legătura cu guvernatorul BNR şi cu ministrul de Finanţe. Băsescu a adăugat că nu are niciun reproş de făcut public faţă de Pogea. "Cât timp e constructiv, nu am ce să-i reproşez", s-a referit şeful statului la ministru de Finanţe. Şeful statului a mai dat exemplul şi unei discuţii avute în urmă cu trei zile cu premierul, cu ministrul Finanţelor şi cu cel al Transporturilor pentru găsirea unei soluţii pentru continuarea programului de autostrăzi.
Antena3.ro

×
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close