Antena 3 CNN Economic Biz News Banca Mondială: economia mondială va scădea în acest an

Banca Mondială: economia mondială va scădea în acest an

Banca Mondială: economia mondială va scădea în acest an
09 Mar 2009   •   06:00

Banca Mondială arăta că economia globală va scădea în acest an pentru prima dată de la al Doilea Război Mondial iar criza financiară va face şi mai dificilă accesarea finanţării de către ţările sărace sau în curs de dezvoltare,

Comerţul este aşteptat să ajungă la cel mai scăzut punct din ultimii 80 de ani, iar cel mai dramatic curs se va înregistra în Asia orientală, unde creşterea a fost consistentă, arată banca într-un raport pregătit pentru întâlnirea miniştrilor de finanţe şi şefilor băncilor centrale.
Impactgul asupra ţărilor mai sărace va fi dramatic, apreciindu-se că un grup de 129 de ţări se vor confrunta cu lipsa a 270 - 700 miliarde de dolari în acest an. Banca ce oferă împrumuturi cu dobândă mică şi granturi ţărilor în curs de dezvoltare, a avertizat că instituţiile financiare internaţionale nu vor putea acoperi nici limita minimă a cestei estimări.
Doar un sfert din aceste ţări vulnerabile vor amortiza scăderea economică prin crearea de locuri de muncă sau programe de siguranţă, crede banca.
În plus, ramificaţiile crizei financiare asupra ţărilor sărace vor rămâne pentru mult timp. Din pricina faptului că ţările bogate se împrumută mai mult, ţările în curs de dezvoltare sunt eliminate, iar multe organizaţii financiare şi au acordat ajutor acestor stat ?practic au dispărut?.

De asemenea, statele care vor putea totuşi să ia un credit se vor confrunta cu costuri mai mari şi un flux de bani mai mic, ce va duce la investiţii scăzute şi o creştere redusă.
Antena3.ro


×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close