Antena 3 CNN Economic Biz News Banca Franţei: Economia franceză se va contracta cu 0,5% în al patrulea trimestru

Banca Franţei: Economia franceză se va contracta cu 0,5% în al patrulea trimestru

Banca Franţei: Economia franceză se va contracta cu 0,5% în al patrulea trimestru
17 Noi 2008   •   12:17

Economia Franţei se va contracta cu 0,5% în ultimele trei luni ale anului, după o evoluţie ascendentă neaşteptată în trimestrul al treilea, se arată într-un comunicat al Băncii Franţei, citat de Reuters. Aceeaşi economie va înregistra o creştere medie de 0,9%, la sfârşitul anului.
Datele arată o creştere neaşteptată a Produsului Intern Brut (PIB) în trimestrul al treilea, cu 0,1%, evoluţie care a împiedicat a doua mare economie din zona euro să intre în recesiune.
Banca Franţei estimase pentru aceeaşi perioadă o contractare a PIB de 0,1%. Indicele care măsoară încrederea investitorilor, calculat lunar de aceeaşi instituţie de credit, a scăzut de la 86 de puncte în septembrie la 77 de puncte în octombrie, la cel mai scăzut nivel înregistrat în ultimii 15 ani.
"Potrivit managerilor intervievaţi de Banca Franţei, activitatea industrială s-a contractat suplimentar în octombrie (...) Previziunile specialiştilor indică o scădere a activităţii şi în lunile următoare", se arată într-un comunicat.
Vânzările de bunuri industriale au scăzut cu 1% în octombrie, după ce, în septembrie, au urcaz cu 2,1%. Pe de altă parte, vânzările de alimente s-au redus cu 0,6%, faţă de creşterea de 1% în urmă cu o lună.
Antena3.ro

×
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close