Antena 3 CNN Economic Biz News Banca Centrală Europeană a majorat dobânda de politică monetară la 1,5%

Banca Centrală Europeană a majorat dobânda de politică monetară la 1,5%

Banca Centrală Europeană a majorat dobânda de politică monetară la 1,5%
Foto: drapelenationale.ro
07 Iul 2011   •   18:54

Reprezentanţii Băncii Centrale Europene au anunţat, joi, majorarea dobânzii de politică monetară cu 0,25 de puncte procentuale, de la 1,25% la 1,5%. Decizia a fost anticipată de analişti şi va pusă în aplicare începând cu data de 15 iulie, informează BBC.

În acelaşi timp, BCE a crescut şi dobânda la facilitatea de creditare marginală la 2,25%, faţă de 2%, cât era până acum, dar şi dobânda la facilitatea de depozit cu 0,25 puncte procentuale, la 0,75%.

Preşedintele instituţiei, Jean-Claude Trichet, a declarat că Banca monitorizează permanent riscurile de creştere a preţurilor:

"Vom continua să monitorizăm foarte atent toate evoluţiile care pot duce la creşterea riscurilor la adresa stabilităţii preţurilor", a spus Trichet.

Potrivit sursei citate,  fenomenul de inflaţie din zona euro s-a menţinut în iunie la 2,7%, sub aşteptările analiştilor, dar peste ţinta BCE de până la 2%.

Mai mult decât atât, Trichet a avertizat cu privire la existenţa unor riscuri care pot influenţa negativ dezvoltarea economică, datele indicând că a avut loc o încetinire a creşterii. În urma declaraţiei sale euro euro a atins un minim al şedinţei de 1,4219 dolari pe unitate, dar şi-a revenit apoi la 1,4256 dolari pe unitate, în scădere cu 0,3% faţă de închiderea de miercuri

×
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close