Germania, Belgia şi Marea Britanie sunt în topul ţărilor care oferă cele mai multe joburi pentru cetăţenii români. Nu acceptă orice fel de „meseriaşi”, ci doar pe aceia pe care nu îi găsesc în propria piaţă. Care sunt profesiile, dar şi condiţiile care asigură cel mai uşor obţinerea unui job peste hotare?
Străinii se uită în România după oameni care să îşi cunoască foarte bine meseria, fie că este vorba de muncitori precum zidari, electricieni sau tâmplari, ori de medici, ingineri sau IT-işti. Cu alte cuvinte, nu oricărui muncitor sau oricărui absolvent de Medicină ori Politehnică îi este uşor să obţină un job în străinătate.
Profilul candidatului ideal trebuie să se încadreze în acelaşi tipar, pentru că, exceptând calificările specifice fiecărui post, mai toţi angajatorii cer aceleaşi lucruri: experienţă în domeniu de minimum trei ani, la care se adaugă avantajul celei dobândite în străinătate, vârsta de până la 45 de ani, motivare puternică pentru muncă, disponibilitate imediată, cunoaşterea temeinică a unei limbi străine şi, în cele mai multe cazuri, deţinerea permisului de conducere, după cum susţine Ana Maria Onodi, consilier resurse umane în cadrul agenţiei de recrutare Krevin, una dintre companiile care se ocupă de plasarea de forţă de muncă în străinătate.
Citeşte mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro