Antena 3 CNN Economic Biz News Americanii nu mai au clasă de mijloc

Americanii nu mai au clasă de mijloc

Americanii nu mai au clasă de mijloc
03 Dec 2009   •   13:40

Criza economică a produs modificări de structură în societatea americană, în sensul că încet-încet clasa de mijloc dispare. În prezent, unul din 5 americani nu are loc de muncă, iar una din 9 familii nu-şi poate efectua o minimă plată cu cardul de credit. Una din 8 ipoteci e în decurs de executare silită, iar unul din 8 americani îşi cumpără hrană pe tichete de mâncare luate de la stat. Totodată, mai mult de 120.000 de familii aplică pentru falimentul personal lună de lună, scrie Capital.
Pe măsură ce Wall-Street-ul se bucură de marile câştiguri de pe Bursă, bancherii sărbătoresc revenirea economică ce le pare adresată. Experţii sunt de părere că subţierea păturii de mijloc a început cu o generaţie în urmă. Chiar dacă nivelul producţiei a crescut, veniturile medii ale unei familii în care toţi membrii erau angajaţi au început să scadă încă din anii '70.
Cheltuielile au început să crească, prin urmare în anul 2000 o familie cheltuia de 2 ori mai mult decât cu o generaţie în urmă.
Costurile mari legate de asigurările medicale combinate cu întreţinerea maşinii care este din ce în ce mai costisitoare au contribuit ca nivelul de trai al americanilor din aceasta categorie să scadă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: americani
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close