Antena 3 CNN Economic Biz News Al-Qaeda, afectată de criza economică. Gruparea teroristă se confruntă cu probleme financiare

Al-Qaeda, afectată de criza economică. Gruparea teroristă se confruntă cu probleme financiare

Al-Qaeda, afectată de criza economică. Gruparea teroristă se confruntă cu probleme financiare
13 Oct 2009   •   10:00

Organizaţia teroristă al-Qaeda condusă de Osama Bin Laden se confruntă cu grave probleme financiare, în timp ce talibanii trec printr-o perioadă prosperă, a anunţat trezoreria americană citată de BBC News.

Potrivit lui David Cohen, oficial care se ocupă cu supravegherea modului de finanţare a organizaţiilor teroriste, al-Qaeda a făcut apel la strângere de fonduri de mai multe ori în acest an.

Talibanii, însă, trec printr-o perioadă favorabilă din punct de vedere financiar datorită comerţului cu droguri din Afganistan şi a taxelor de protecţie cerute oamenilor de afaceri.

?Credem că al-Qaeda trece prin cea mai dificilă perioadă din punct de vedere finaciar, iar acest lucru îi diminuează influenţa?, a declarat oficialul american.

Din cauza lipsei fondurilor, al-Qaeda se confruntă cu probleme în ceea ce priveşte recrutarea şi antrenarea teroriştilor. Însă, potrivit oficialului american, situaţia se poate schimba rapid întrucât gruparea are numeroşi donatori care sunt oricând dispuşi să contribuie cu bani.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: al-Qaeda criza economica fonduri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close