Potrivit directorului Radu Popa, în adminstrarea ALPAB există 70 de fântâni arteziene. 40 din acestea se află pe Bulevardul Unirii şi funcţionează toate. Mai rămân 30 de fântâni, dintre care cinci vor fi gata într-o lună.
Jurnaliştii de la Gândul au aflat cum arată o astfel de capodoperă urbană. Fântâna din faţa Senatului, de exemplu, va avea propriul rezervor de apă şi va fi înconjurată de trei jardiniere de 16 metri, cu câte şase nivele fiecare. Tot în jurul fântânii se vor amplasa şi 20 de banci cu lemn tropical. Atât clădirea Senatului cât şi fântâna vor fi luminate noapte. Pentru clădire se va monta o instalaţie de iluminat arhitecturală compusă din 16 corpuri tip led, iar peste fântână lumina va veni din apă, dintr-o instalaţie formată din 20 de corpuri. Şi după părerea directorului ALPAB cele cinci fântâni nici măcar nu costă mult: 700.000 de euro. Acesta are şi o explicaţie pentru investiţie:
"Nu vreau ca vorbele lui Nicu Ceauşescu să se adeverească. El a spus că n-o să fim în stare să întreţinem ce a construit tatăl său", motivează Radu Popa .
De altfel ALPAB este instituţie specializată în licitaţii şi achiziţii aberante: amplasarea pe străzi a 20 de ceasuri de aur (700.000 euro), ridicarea unei cruci de flori (70.000 de euro), "împădurirea" Capitalei şi scuturarea zăpezii din copaci (22 milioane euro), înverzirea Bucureştiului pe timp de iarnă (700.000 euro). Dintre toate, primarul general Sorin Oprescu a reuşit să anuleze primele două proiecte.
Antena3